Conducció ecològica

En trams de carretera amb poca circulació i amb pendent, de tan en tan, podeu prémer l'embragatge a fons durant bastants metres, la mateixa inèrcia del cotxe ferà que seguexi a una velocitat bastant semblant a la que aniria si tinguéssiu el peu al gas. Al cap d'una estona torneu a pitjar l'acel·lerador per prendre una mica més d'embrenzida i sant tornem-hi.

Les reduccions de canvi de marxa, s'han de fer el més tard possible, per evitar revolucionar el motor, cosa que fa que gasti més combustible.

No sé com d'efectives són aquestes tècniques, jo les faig servir. No costa gens.
-----------
money talks
Tags: benzina cotxe
Posted on 01-09-2008 19:15 | 4 Comments | Favorited 0 times | Marked 1 times as inappropriate
 

Comments

#1     També son força perilloses ja que pots perdre el control del cotxe si circules sense la marxa engranada. A més, els motors d'avui en dia, sense prémer l'accelerador gasten molt poc (i és millor solució que treure la marxa).

Per altra banda, fer les reduccions el més tard possible és a costa de no utilitzar el fre motor del cotxe i incrementar el desgast de les pastilles de fre. Això sense comptar que de vegades no es prou amb pitjar el pedal de fre per aturar el cotxe a temps i el fre motor és imprescindible.
-----------
Roberto
Posted on 02-09-2008 09:50
#2     Sento haver-te escandalitzat tant... potser no m'he explicat bé. No trec la marxa i vaig en punt mort, si no que premo l'embragatge. Si deixes anar l'accelerador i prou, el cotxe s'atura per l'acció del fre motor, per tant s'ha de desembragar per aprofitar la inèrcia. Tampoc proposo fer-ho sempre i ni molt menys en carreteres de muntanya amb pendents pronunciades... hi ha trams d'autovia on es pot fer tranquilament, evidentment ho faig quan no tinc ningú darrera amb pressa, fonamentalement al vespre en trams deserts. Tampoc m'has entès amb el tema de les reduccions. No parlo de no reduir i frenar només amb els frens, només proposo, de posar les marxes curtes el més tard possible, aprofitant una mica més el frens. Evidentment s'ha de fer servir el fre motor. Fa temps que ho faig i no crec que tal com dic sigui gens perillós... Salut!
-----------
money talks
Posted on 04-09-2008 01:27
#3     Vigila amb lo de l'embragatge ja que jo almenys prefereixo canviar 3 o 4 cops les pastilles de fre que no pas haver de canviar d'embragatge gaire sovint, que això si que és car.
Posted on 30-09-2008 22:24
kus
kus
rating
rating
#4     Se que el comentari va una mica tard, però ja ho diuen més tard que mai! Per cert és el meu primer comentari ;)

El que comenta rbarreda és cert. Pensa que un cotxe envalat en el que no apretis el gas només s'usa el combustible mínim per mantenir el cicle que és molt menys quantitat que mantenir el motor en ralentí, que és el que aconsegueixes apretant l'embrague.

En els que tingueu un cotxe amb ordinador d'abord podeu comprovar-ho mirant el consum instantàni en cada cas.

Salut!
Posted on 22-05-2009 13:49

Sign-in to write comments Or sign-up here