Animals de companyia

- Pensa si estàs capacitat per a adoptar un animal abans de fer-ho, pots convertir-lo en un animal infeliç si no coneixes les seves necessitats.
També pensa que els animals tard o d'hora i per un motiu o altre és molt possible que hagin de passar pel veterinari i això és costós.

- Algun cop buscant per internet pots trobar les malalties que té o pot tenir la teva mascota i com es poden curar. Al nostre conill nan, per exemple, només li calia posar camamilla uns dies als ulls perquè es recuperés. Allà també pots aprendre molt sobre ells i et poden dir quan cal portar-les al veterinari.

- Si vols un animal de companyia, visita els centres de recollida d'animals. T'ho agrairan molt i, pel tema monetari, pensa que el cost d'adopció sol incloure vacuna i esterilització.

- No compris animals exòtics en perill d'extinció o espècies protegides!
Alguns animals, com les iguanes, poden semblar bé de preu però després necessiten llum ultraviolada constant...

- Tampoc compris objectes relacionats amb espècies en perill d'extinció (figures de coral, banyes de rinoceront o d'elefant, abrics de pells, tortugues dissecades, collarets o pendents de coral, nacre o banya, etc...).

- Els collarets antipuces perjudiquen el sistema nerviós, i llençats a les escombraries són una font de contaminació. L'alternativa pot ser el Metropén o, en el menjar de l'animal, llevat de cervesa i all.

- Si passeges gos, depèn d'on visquis, visita els "Pipi-Can" quan el passegis per la via pública. Són espais reservats per a que efectuïn les seves necessitats i tu puguis fer-t'en càrrec d'elles fàcilment i de manera còmode, altrament, t'exposes a una multa.
Sol.licita informació o un tríptic informatiu al teu ajuntament si en tenen.
La resta dels ciutadans t'ho agrairan.
Tags: animal mascota
Posted on 18-02-2008 20:59 | 0 Comments | Favorited 0 times | Marked 0 times as inappropriate
 

Comments

Sign-in to write comments Or sign-up here