Il·luminació

Obriu les persianes i les cortines per aprofitar al màxim la llum del dia. En aquest sentit, la distribució del mobiliari, per situar punts d’estada, i l’ús de finestres adequades són dos aspectes clau.

Substituïu les bombetes incandescents per làmpades de fluorescent compacte o tubs fluorescents. Aquest tipus de làmpades fan la mateixa llum que les incandescents però gasten tan sols el 20% d’allò que consumeix una bombeta habitual i duren 10 vegades més. Cal tenir també en compte que les bombetes halògenes consumeixen gairebé el mateix que les incandescents habituals.

La potència d’una làmpada no té res a veure amb la il·luminació. Per exemple, abaixar un llum d’intensitat regulable no significa abaixar el consum energètic. Així mateix, per il·luminar un espai és millor utilitzar una sola làmpada de potència superior que no pas diverses que sumin la seva potència (la suma de potència no és igual a la suma de llum).

No deixeu els llums encesos en habitacions o zones desocupades. Per evitar oblits podeu instal·lar “interruptors de presència”, que encenen o apaguen els llums automàticament en detectar la presència de persones.

Netegeu les bombetes. D’aquesta manera n’augmentareu la llum i us duraran més. Feu-ho sobre tot quan estiguin apagades i fredes.

Valoreu la possibilitat d’instal·lar mòduls solars fotovoltaics per produir energia elèctrica. Poden estar connectats en xarxa o aïllats.
Tagi: electricitat endesa iberdrola llum
Opublikowane dnia 10-07-2013 15:08 | 0 Komentarze | Dodano do ulubionych 0 razy | Oznaczono 0 razy jako niewłaściwe
 

Komentarze

Zarejestruj się by dodać komentarz Lub Zarejestruj się tutaj